Pizza på grill
04. april 2018
af

Pizza med laks og spinat

En pizza kan altid komme på min madplan – faktisk er det mere en nødvendighed end en undtagelse! For jeg elsker pizza, specielt hjemmelavet pizza. Og gerne den nemme af slagsen.

Mulighederne er mange hvad angår fyld og man kan jo vælge alle sine yndlings ingredienser, hvis man har allermest lyst til det. Jeg er dog stor fan af konceptet less is more, især hvad angår pizza!
Jeg tror at lige præcis denne pizza er gået hen og er blevet en af mine yndlings pizzaer.

Så hvis I har lyst til at imponere vennerne eller familien med ultra lækre pizzaer til en god flaske rødvin, så læs med her.

Jeg har valgt at toppe denne pizza med laks, spinat og mozzarella. Super simpelt og utrolig smagfuld!

 

Pizzadej:

  • 25 gr. gær
  • 2,5 dl stuetempereret vand
  • 250 gr. hvedemel eller fuldkornsmel
  • 150 gr. italiensk durumhvedemel
  • 1 tsk. fint havsalt

Rør gæren i 0,5 dl af vandet, og rør, indtil gæren er opløst. Put 2 spsk. durumel i og rør rundt. Bland nu dejen med resten af vandet og resten af melet og kom salt i. Ælt dejen godt til du har en blank og smidig dej. Stil det til hævning under dække i en halv time.

 

Fyld:

  • Ca. 2,5 dåser tomatpure
  • 4 tomater
  • 200 gr. spinatblade
  • 1 tsk ekstra jomfruolivenolie
  • 300 gr. laks
  • 200 gr. mozzarella
  • Havsalt og friskkværnet peber

 

Del dejen i 4 boller og rul dem til tynde bunde og fordel tomatpureen over bundene. Skær tomaterne i meget tynde skiver og fordel dem oven på tomatpureen. Kom spinaten i en gryde med olie, salt og peber. Sørg for at røre rundt, så spinaten samler sig i bunden. Put derefter spinaten i en sigte til afdrypning og kom det ovenpå pizzaen. Skær laksen i tern og fordel den over spinaten. Drys til sidst med små stykker mozzarella og krydr med oregano.

 

Sæt grillen på medium blus og bag pizzaen med lukket låg. Bag pizzaerne i ca. 10 min., men hold øje med at bunden ikke bliver for mørk.

 

Voilá så er der serveret!

Relaterede artikler
Se alle artikler