Chokoladekage
13. december 2022

Mangler du lidt inspiration til en lækker chokoladekage, med et twist af jul? Så se lige her:

Kagen er til 8 pers.

 

Det skal du bruge til kagen:

 

200 g smør

6 æg

250 g sukker

1 vaniljestang el. 2 tsk. Vaniljesukker

70 g mel

1 knivspids salt

200 g mørk chokolade, groft hakket

2 spsk. stærk kaffe

 

Sådan gør du:

 

Smelt smørret langsomt i en gryde ved lav varme.

Kom æg, sukker og vanilje i en skål, og pis det lyst og luftigt.

Rør til sidst forsigtigt mel og salt i blandingen.

Tag gryden med smeltet smør af varmen, og rør chokolade og kaffe godt igennem, til chokoladen er smeltet, og det er helt ensartet.

Rør langsomt chokoladeblandingen i dejen, og rør det godt igennem til en helt ensartet masse.

Kom dejen i en smurt springform på 20 cm i diameter med bagepapir i bunden.

 

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varm luft i ca. 30 min.

Kagen skal føles lidt ubagt, da den sætter sig når den bliver kold.

(kagen er bedst at bage 1-2 dage før den skal bruges)

 

Det skal du bruge til moussen:

 

2 ark husblas

1 æggehvide

3 dl piskefløde

150 g marabou mælkechokolade

4 æggeblommer

50 g sukker

 

Pynt

div. chokolade og bær

 

Sådan gør du:

 

Læg husblas i koldt vand i 10 minutter.

Pisk æggehviden luftig og stiv.

Pisk fløden til en let og luftig skum.

Hak chokoladen fint og smelt den i et vandbad ved lav varme.

Pisk æggeblommer og sukker til en tyk og luftig æggesnaps.

 

Vrid husblas for vand, lad lidt vand hænge ved og smelt den ved lav varme i en lille gryde

Så snart det smelter, tages gryden af varmen.

Kom husblassen i en skål og rør 2 spsk. æggesnaps i.

Pisk derefter resten af æggesnapsen i.

Rør langsomt den smeltede chokolade i æggesnapsen.

 

Vend først lidt af flødeskummet i chokolademassen og vend derefter resten af chokolade og flødeskummet forsigtigt sammen.

Vend forsigtigt den piskede æggehvide i chokolademousset og vend det sammen til en ensartet og luftig mousse.

Hvis din mousse er lidt tynd, så kom den i køleskabet 10 min. til den har sat sig lidt.

 

Nu skal kagen pyntes.

 

Tag den kolde kage ud af køleskabet.

Kom chokolademoussen på som du ønsker.

Her på billedet er den lagt på med en ske.

Kom kagen på køl til moussen har sat sig helt (gerne 1 time)

Pynt kagen med div. chokolader og bær. Kun fantasien sætter grænser.

 

 

 

Relaterede artikler
Se alle artikler