Mød Henriette fra Flying Tiger Copenhagen
23. maj 2023

Os fra Nørreport

”Jo mere jeg tabte mig, desto mere voksede mit selvværd og selvtillid.”

 

Mød Henriette. Butikschefen i Flying Tiger Copenhagen, der er arbejdsom som få og vild med Bailey. Som hendes hund hedder. Henriette gennemgik en personlig sejr, da hun lykkedes med at tabe over 70 kilo efter at have været stor hele sit liv. Hun er kåret som årets butikschef i distriktet i 2023 – foruden at være den heldige faster til fem børn.

 

 

Infoboks

Navn: Henriette Poulsgaard

Alder: Lige fyldt 50 år (”det var en hård omgang”, citat: Henriette).”Til gengæld var det en god fest med venner og bekendte”

Stilling: Du kan møde Henriette i Flying Tiger Copenhagen her i centret, hvor hun har været butikschef siden 2016.

 

Hvordan kom du til Tiger-butikken?

”Jeg havde lyst til at prøve noget nyt. Noget, der var lidt højere kvalificeret end det, jeg kom fra. Jeg havde været afdelingsleder i Meny i Ellebæk i ni år. Og Flying Tiger er bare en butik, jeg altid lige har skullet ind forbi, når jeg var ude og shoppe. Det er det stadig.”

 

Hvad er det bedste ved at arbejde i Flying Tiger?

”Det er alle de sjove varer, vi har. Vi er vilde med, når der kommer nye farver, nye modeller, alt muligt nyt, vi ikke har set før. Der er heller ikke to dage, der er ens. Og så er der alle de fantastiske kolleger – både her i butikken og i distriktet.”

 

Hvad laver du, når du ikke er i Nørreport Centret?

”Når jeg kommer hjem fra arbejde, skal jeg ud og gå med min hund. En lille pekingeser/ chihuahua-blanding. Bailey. Racen hedder en ’cheeks’. En designerhund, har jeg læst mig til. Han er lige blevet otte år. Ham går jeg en lang tur med efter arbejde. Ellers er jeg ude med venner, er sammen med min mand, eller hygger derhjemme.”

 

Kan du fortælle lidt om dine mange års kamp for personlig sejr?

”Jamen jeg har altid været stor. Jeg blev indlagt første gang, da jeg var 13 år. Og så skulle jeg tabe mig inden min konfirmation. Jeg var på julemærkehjem i 8.-9. klasse, i seks måneder. Det var dejligt. Og jeg tabte mig, men hver gang jeg kom hjem, tog jeg det hele på igen. Jeg har tre brødre, der er høje og slanke, og vi har da fået det samme mad, skulle man tro. Men altså. Jeg flyttede tidligt hjemmefra, da jeg var 18, og så gik det helt galt. Jeg tog rigtig meget på.

 

Jeg mødte så Henrik, min mand, da jeg var allerstørst. Vi blev gift i 2000. Og så begyndte vi at tale om at stifte familie. Det kunne bare ikke rigtig lykkes, fordi jeg var så stor, og de sagde til mig, at jeg var nødt til at tabe mig. Så læste jeg om den her operation, gastrisk bypass, ad flere omgange, og jeg havde jo set hende her Merethe i fjernsynet (TV2-programmet ’Merethes mave’ fra 2001, red.), og tænkt, at det kunne være noget. For jeg havde prøvet alt. Og det gik sådan set også fint med at tabe mig, jeg tog bare det hele på igen. Men jeg skulle altså tabe mig for at kunne få den operation. Og det lykkedes.

 

Men da jeg så endelig blev godkendt, var der fire års ventetid. Det kunne vi ikke vente på. Så jeg fandt ud af, jeg kunne blive opereret hos Mølholm i Vejle for 124.000. Det er det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv. Jo mere, jeg tabte, desto mere voksede mit selvværd og selvtillid. Jeg fik fx mod til at søge mit nuværende job.

 

Jeg bliver også glad og stolt, når jeg kigger på min tatovering, som jeg startede på for 10 år siden. Den er ikke stor, men den betyder meget for mig og den forandring, jeg har været igennem og stadig arbejder med.

 

Jeg synes ikke, jeg har gener, jeg ikke kan holde ud. Jeg blev opereret i 2006. Det fjernede 60 kilo. Jeg tog efterfølgende 15  kilo på, som jeg tabte igen. I dag er jeg ikke på kur, men jeg skal altid være opmærksom på, hvad jeg spiser.”

 

Har du et godt råd til andre, som gerne vil bryde med en vane eller omlægge deres livsstil?

”Find din største last eller svaghed. Da jeg boede alene, var min største last aftensmåltidet. Jeg spiste kæmpeportioner før operationen. Jeg kunne godt spise morgenmad, og så ikke spise mere før om aftenen, hvor jeg så spiste rigtig meget. Så min forbrænding var jo også helt kørt i stykker. Men et godt råd er at snyde din hjerne til at tro, du spiser en hel tallerkenfuld. I stedet spiser jeg aftensmad af en desserttallerken.”

 

Hvad har været det sværeste?

”Forandringen. Det gik meget stærkt til at starte med. Folk kom hele tiden og sagde ’hvor ser du godt ud’, mens jeg i spejlet stadig så den samme størrelse, som jeg var før. I dag kan jeg godt se forandringen, men det kunne jeg ikke i starten.”

 

Hvori består den største forandring fra før til nu, synes du?

”Mere frihed. Det meste er nemmere. Det er blevet nemmere at finde tøj. Jeg kan finde tøj i alle butikker lige pludselig.”

 

”Folk kom hele tiden og sagde ’hvor ser du godt ud’, mens jeg i spejlet stadig så den samme størrelse, som jeg var før.”

 

Hvad drømmer du om?

”Lige nu er min største drøm at opleve New York, og gerne med min store niece. Det er noget, vi har talt om i flere år. Jeg vil bare gerne opleve Amerika og specielt New York. Jeg har set så mange serier derovre fra, så det kunne være sjovt. Bare 4-5 dage i New York. Det er ikke en urealistisk drøm, men ikke desto mindre.”

Relaterede artikler
Se alle artikler