Klüvers opskrift på risalamande-cheesecake
08. december 2021

Hvis du har lyst til at peppe den go’e gamle risalamande op til en version 2021, så får du opskriften her. Det er cheesecake med risalamande, og det smager, så julefuglene synger. Og så ser kagen bare flot ud på julebordet.

Det er Lonnie fra Café Klüvers, der har givet os opskriften, så hvis du har spørgsmål, kan du kigge forbi Klüvers og spørge Lonnie.

Cheesecaken er ikke synderligt svær at lave, ingredienslisten er bare lang. Men den er det hele værd. Og modsat almindelig risalamande, kan du pynte denne, som du vil.

Glædelig jul og god fornøjelse.

 

Kiksebund med mandler

100 g Digestivekiks

25 g pebernødder

30 g mandler

60 g smør

25 g hvid chokolade

¼ tsk. salt

 

Sådan gør du

Læg bagepapir i bunden af en springform (20 cm). Knus kiks, pebernødder og mandler til grove krummer i en foodprocessor. Smelt smør og chokolade i en gryde ved svag varme. Rør den smeltede smørblanding sammen med kiksemassen, og tilsæt salt. Rør massen ud i bunden af formen. Sæt formen på køl, mens du laver ostecremen.

 

Risalamande-ostecreme

6 blade husblas

300 g risengrød

100 g flødeost neutral

100 g flormelis

2 tsk. vaniljepasta

2 tsk. mandelaroma

3 dl. Fløde

 

Sådan gør du

Læg husblas i blød i koldt vand. Imens rører du risengrød, flødeost, flormelis og vaniljepasta sammen. Pisk fløden let. Læg nu den opblødte husblas i en gryde sammen med mandelaroma, og lad det smelte (det må ikke blive for varmt; husblassen skal kun lige smelte). Hæld den lune husblas/mandelaroma i din ostecreme i en tynd stråle, mens du forsigtigt vender rundt i cremen. Vend herefter din let piskede fløde i ostecremen. Kom ostecremen oven på din kiksebund og jævn det fint ud. Sæt kagen på køl mindst 2 timer.

 

Kirsebærgelé

5 blade husblas

500 g kirsebærsauce

 

Sådan gør du

Sæt husblas i blød i koldt vand. Hæld kirsebærsaucen i en si med en skål under, så du gemmer saften (bærrene skal ikke bruges). Varm kirsebærsaucen og smelt husblas heri.

Lad geléen køle, til den er lillefingervarm. Nu tager du din cheesecake ud af køleskabet. Hæld forsigtigt geléen over ostecremen, og sæt hele kagen på køl igen i mindst 1 time.

 

Pynt din kage med fx brændte mandler, Snebolde skåret i halve, forskelligt sukkerpynt, eller hvad du nu synes.

Her kan du se en video, hvor Lonnie tager dig med step by step:

Relaterede artikler
Se alle artikler