Mød Sille fra Café N
20. maj 2022

Os fra Nørreport

Når Sille ikke dekorerer din latte, danser hun sig mod toppen

 

Sille Jensby, 20 år, arbejder i Café N i Nørreport Centret – og så er hun danser helt ud tåspidserne. Sille har danset, siden hun var lille og har gennem årene betaget publikum i et hav af forestillinger, bl.a. ved MGP. Hun har danset ved Shanghai Theatre Academy, og blev i 2019 optaget på Dansk Talentakademis danselinje. Sille er født og opvokset i Holstebro, men forlader os snart for at uddanne sig til professionel danser i Oslo.

 

Hvad får du tiden til at gå med i øjeblikket?

”Jeg blev student i sommeren 2021 og har holdt sabbatår lige siden. I mit sabbatår har jeg arbejdet hos café Klüvers/Café N, og om aftenen går jeg på Dansk Talent Akademis danselinje.”

 

Hvor længe har du danset?
”Jeg har danset lige siden, jeg blev optaget som 8-årig på Den Kongelige Balletskole i Holstebro på deres danselinje.”

Hvad er dine fremtidsplaner?
”I foråret blev jeg optaget på en bacheloruddannelse i dans i Oslo, Norge. Uddannelsen tager tre år, og derefter er jeg uddannet danser og kan kalde mig selv professionel danser. Mine ambitioner derefter er at blive danser i et kompagni.”

Hvor længe har du arbejdet i Café N?
”Jeg har arbejdet i Café N lige siden, der kom ny ejer i 2022 – hvor jeg forinden også arbejdede i caféen, da den gik under navnet Klüvers. Det vil sige, at jeg har været i caféen i knap et år nu.”

 

Hvad er det bedste ved jobbet?
”Der er mange gode ting ved at arbejde i Café N! Jeg nyder at kunne give vores gæster en god oplevelse, og jeg yder altid mit bedste for at gøre deres dag bare en smule bedre. Det er en fornøjelse at arbejde her, når man kan se, at gæsterene går glade herfra.

En anden fantastisk ting er arbejdsmiljøet. Man bliver altid mødt med et smil, når man møder, og der bliver sat pris på ens arbejde. Tonen er behagelig, og atmosfæren er altid positiv, selv når der er travlt, og opvasken sejler en smule. Man kunne ikke ønske sig bedre kollegaer. Vi interesserer os for hinanden, og man kan mærke, at man bliver værdsat for den, man er. Så det bedste ved jobbet er alle de skønne mennesker, jeg omgås med hver dag.”

 

Nævn en ting, du er god til – fx på job eller som person?
”Jeg vil sige, at jeg er meget god til at lave latte art. Jeg har i hvert fald øvet mig meget, og det bliver tit kommenteret, når jeg serverer en latte, hvor mælken forestiller et hjerte eller en tulipan.

 

Jeg får også altid at vide af mine kollegaer, at tingene flyder let, når jeg er på job, og der er ekstra travlt. Så jeg må vel være grundig og god til at holde hovedet koldt i travle og stressede situationer, så der ikke sker så mange fejl.

 

Fortæl om en pinlig episode på job?
”Pinlig og pinlig, det ved jeg ikke, om man kan kalde det, men der var engang, hvor jeg skulle tørre en metalbakke af, som glider ud af hånden på mig, og jeg taber den ned på gulvet, hvor den giver et kæmpe rabalder. Der bliver straks stille i caféen, alle gæsterne kigger forskrækket op på køkkenet. Jeg blev helt rød i hovedet, men der skete jo ingenting, og caféen blev hurtigt fyldt med snak igen. Det kan jo ske.”

Hvordan er det at arbejde i Nørreport Centret?
”Det er hyggeligt at arbejde her. De ansatte i de forskellige butikker er altid glade og høflige, når de henter frokost hos os, eller når vi lige render forbi hinanden i kælderen. Man kan mærke et vist sammenhold mellem de ansatte i centret, og der er altid hjælp at hente, hvis man har brug for en ekstra hånd.”

 

Relaterede artikler
Se alle artikler