Mød Alexander fra Nicolaisen
29. september 2021

”Jeg har opnået mere, end jeg har turdet håbe på”

Hvem er manden, der gik fra at være elektriker og ambitiøs motocrosskører, til at elske diamanter og stille morgener i naturen? Han fik et jagtgevær som seksårig og har altid haft krudt i røven, men han ved, at livet som adrenalinjunkie ikke rimer på butiksansvar. Navnet er Alexander Ørum. Han er indehaver af Nicolaisen og fylder 30 den 30. september. I dén anledning blev det tid til at tage temperaturen på tilværelsen.

 

Alexander Ørum, 29 år. Indehaver af Guldsmed Nicolaisen.

Alexander er uddannet elektriker, men fik en diskusprolaps og blev butiksindehaver, selvom han engang svor, han aldrig ville arbejde i butik. I dag kunne han ikke forestille sig andet, og når en kunde går glad ud af hans butik, kan han leve højt på det længe.


Hvordan endte du som guldsmed og ejer af Nicolaisen?

Min far spurgte mig, hvorfor jeg ikke blev selvstændig. Han har været sælger til guldsmedebranchen i 44 år, men jeg anede jo intet om, hvad det ville sige at være chef, have ansatte og kigge i regneark. Men vi startede ud med fuld gas på kold fjeder. I dag har jeg to butikker, og det er det her, jeg er bedst til.

 

Jeg er vildt fascineret af diamanter. At se en ring blive lavet fra bunden er et stort håndværk, og mine urmagere laver vildt nørdet arbejde med pincetter og lupper så store som tekopper. Det er vigtigt for min hverdag, at der også er noget håndværkspræget i løbet af dagen.

 

Hvornår gør dit arbejde dig gladest?

Når man hjælper en kunde, der ikke er sikker på, hvad hun eller han gerne vil have, men man kan mærke på vedkommende, at de er glade for den service, vi har ydet. Det kan jeg leve højt på i lang tid. Jeg kan ikke fortælle dig, hvad en dårlig dag er, for jeg har ikke prøvet det. Jeg er et positivt menneske og prøver at finde det bedste i enhver situation.


“Jeg kan ikke fortælle dig, hvad en dårlig dag er, for jeg har ikke prøvet det”

 

Og nu fylder du 30. Hvad er den bedste (fødselsdags-)gave du nogensinde har fået?

Det var, da jeg i seksårsfødselsdagsgave fik et jagtgevær af min far. Det står meget tydeligt for mig. Jeg har en stor jagtpassion, og jeg kan godt lide, at man kommer ud, og så sidder man bare dér, din telefon siger ingenting, solen står op, og fuglene begynder at pippe.


Hvordan har livet artet sig de første 30 år?

Jeg har altid sagt, at jeg har haft verdens bedste barndom. På trods af min mor gik bort i 2012 efter 12 år med kræft og fire hjerneoperationer. Jeg har haft højt til loftet og brede vidder. Jeg har altid kunnet gå ud og lave et bål, skyde med bue og pil, køre en tur på min crosser og samtidig haft et kvarter ind til Holstebro midtby. Jeg har opnået mere, end jeg har turdet håbe på. Hvis man kigger på mine karakterer fra skolen, så burde jeg ikke sidde her, men hvis der er noget, man brænder for, så skal det jo nok lykkes alligevel.


“Hvis man kigger på mine karakter fra skolen, så burde jeg ikke sidde her, men hvis der er noget, man brænder for, så skal det jo nok lykkes alligevel”

 

Hvis du kunne have givet dig selv et godt råd, da du var teenager, hvad skulle det så være?

Jeg har lavet mange ting, hvor jeg godt kan tænke, at ’det er godt, vi stadig er her i dag’. Vi kan ikke ændre på, hvad vi har gjort, men vi kan måske koncentrere os lidt mere, end vi gjorde engang. Jeg vil hellere se fremad. Jeg kan godt få lyst til at køre motocross igen, men jeg er klar over, at der er kontant afregning. Jeg har haft brækket stort set alt i kroppen, så at skulle ringe ind på arbejdet og sige ”jeg kommer ikke i 12 uger, for jeg har brækket et eller andet”, det går ikke.


“Vi kan ikke ændre på, hvad vi har gjort, men kan måske koncentrere os lidt mere, end vi gjorde engang”

 

Apropos planer: Er der noget særligt, du gerne vil opnå i 30’erne?

Måske en butik mere, hvem ved? Min far holder i hvert fald øje for mig, haha. Jeg håber, jeg får det hus, jeg drømmer om. Og så har jeg jo noget med motorer. Jeg kan godt lide noget, der larmer lidt. Så jeg kunne godt tænke mig at få min drømmebil.

 

-som er en …?

… Mercedes C63 S BRABUS. Det er min drømmebil.

 

Hvordan skal du fejre din fødselsdag?

Jeg har arbejdet seks-syv år i barmiljøet, så der skal en fest til. Hvordan ved jeg ikke helt endnu, men der bliver tryk på.

Relaterede artikler
Se alle artikler