4 portioner kartoffelsuppe
Det skal du bruge:
- 600 gr. kartofler
- 50 gr. smør
- ½ liter madlavningsfløde
- 2 store porrer
- 2 store løg
- 1½ liter grøntsagsbouillon
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- Bacon i tern
- Purløg
Sådan gør du:
Start med at skrælle kartoflerne. Skyl dem derefter grundigt og tør dem i et viskestykke. Skær porrer i tynde ringe og skær løgene i grove stykker. Smelt smørret i en gryde og tilsæt kartofler, porrer og løg. Svits grøntsagerne i ca. 3 min., tilsæt bouillonen og bring suppen i kog.
Suppen skal koge ved svag varme under låg i ca. 10 min. Tilsæt fløden og lad suppen koge op.
Blend suppen med en stavblender eller i en blender, til suppen har en ensartet smag.
Ved servering drysses med bacontern og purløg.