Kartoffelsuppe
11. september 2018
af

4 portioner kartoffelsuppe

 

Det skal du bruge: 

  • 600 gr. kartofler
  • 50 gr. smør
  • ½ liter madlavningsfløde
  • 2 store porrer
  • 2 store løg
  • 1½ liter grøntsagsbouillon
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • Bacon i tern
  • Purløg

 

Sådan gør du: 

Start med at skrælle kartoflerne. Skyl dem derefter grundigt og tør dem i et viskestykke. Skær porrer i tynde ringe og skær løgene i grove stykker. Smelt smørret i en gryde og tilsæt kartofler, porrer og løg. Svits grøntsagerne i ca. 3 min., tilsæt bouillonen og bring suppen i kog.

Suppen skal koge ved svag varme under låg i ca. 10 min. Tilsæt fløden og lad suppen koge op.

Blend suppen med en stavblender eller i en blender, til suppen har en ensartet smag.

Ved servering drysses med bacontern og purløg.

Relaterede artikler
Se alle artikler