Hokkaido tærte med spinat og feta
23. oktober 2018
af

Du skal bruge til tærtebunden:

  • 175 gr. hvedemel
  • 120 gr. smør
  • 1 tsk salt
  • 3 spsk koldt vand

 

Det skal du bruge til tærtefyldet:

  • 1 hokkaido græskar
  • 1 håndfuld cherrytomater
  • 300 gr. frossen spinat
  • 1 stort løg
  • 1 spsk balsamico
  • 3 æg
  • 2 spsk cremfraiche 18 %
  • 1 bøffelmozzarella
  • Evt. 20 gr. chorizo

 

Sådan gør du:

Start med at skylle hokkaido græskaret, fjern alle kernerne og skær det i små tynde skiver. Kom de tynde skiver på en bageplade beklædt med bagepapir og kom ca. 1 spsk olivenolie over. Drys med groft salt og bag dem ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.

 

Imens græskarskiverne er i ovnen, rører du alle ingredienserne sammen til tærtedejen. Og bliv ved med at ælte til dejen er fast. Rul den derefter ud til en rund tærtebund og kom den i en tærteform. Lun bunden i ca. 10 min. i ovnen ved 175 grader.

 

Skræl løget, skær det tynde både og kom på en varm pande med olie. Når løget er ved at blive brunet, tilsættes spinaten og tomaterne. Sørg for at røre godt rundt.

 

Pisk æg og cremefraiche i en skål med salt og peber, og kom det derefter i spinatblandingen. Hæld balsamico udover. Kom hele blandingen over på tærtebunden og fordel græskarstykkerne rundt. Bag tærten ved 200 grader i ca. 30-40 minutter, eller indtil tærten har sat sig.

Relaterede artikler
Se alle artikler