Ægceptionel påskepynt
17. marts 2020

Do it yourself påskeæg i marmor-look

Gæk, gæk, gæk … Noget af det bedste ved påske er, at du kan få lov til at være kreativ og lave ting sammen. Det er ikke bare hyggeligt. Det er også en slags terapi. Og alle kan være med til at lave de her smukke påskeæg i marmor-look. De kan pynte på påskebordet, dekorere i vinduet eller være en sød værtindegave til påskefrokosten.

 

Vi anbefaler, at du bruger marmoreringsmaling i smukke pastelfarver, der passer til dit forårs- og påskehumør. Og der er kun én regel: Mix, mix, mix. Forskellige farver giver nemlig de fineste kontraster og mønstre på æggene.

 

Det skal du bruge:

  • Magic Marble marmoreringsmaling (Køb det hos Creative Shop – kr. 139,95,-)
  • Æg med hank (Køb dem hos Creative Shop – kr. 36,00,-)
  • Bøtte/beholder til at blande maling i
  • Gummihandsker

 

Sådan gør du:

1. Fyld din beholder med lunkent vand (hvis vandet er for koldt, synker malingen) og dryp en smule maling ned i vandet. Her kan du lege med at mixe, mixe, mixe forskellige farver

2. Brug en blomsterpind eller andet til, og lav forsigtige bevægelser frem og tilbage i vandoverfladen, så farverne blandes, og der laves mønstre og marmoreffekt.

3. Dyb nu et æg ned i badet, mens vandet snurre rundt, så farver sætter sig fast og danner et mønster på ægget. Brug gummihandsker, så du ikke får maling på hænderne.

4. Løft så ægget op, og pust forsigtigt farverester væk. Hæng ægget til tørre i den medfølgende plastsnor, så mønstret ikke ødelægges.

5. Når du har dyppet alle dine, fjerner du malingen med et stykke papir, inden du hælder vandet i afløbet. Rengør spand og evt. dine fingre med almindelig olie.

 

Nu er det bare at vente på, at æggene tørrer, så du kan hænge dem op til pynt i vinduet eller på påskebordet. God fornøjelse.

Relaterede artikler
Se alle artikler