Smagen af jul er smagen af gløgg. Og hos Klüvers tryller de en skøn gløgg frem, som du nu får opskriften på. Det er nemt – og en nem måde at få hjemmet til at dufte af jul på, inden gæsterne ankommer.
Ingredienser til gløggekstrakt
– 1 fl. rødvin (3 dl bruges til glöggekstrakt, resten tilføjes senere)
– 3 stk. hel kardemomme
– 40 g rørsukker
– 5 hele nelliker
– 1 kanelstang
– 1/2 økologisk appelsin
– 1 dl portvin
– 1 dl mørk rom
Fyld
– Mandelsplitter
– Rosiner (lægges i blød i portvin et døgn – gerne mere)
Sådan gør du
Hæld 3 dl rødvin og resten af ingredienserne (undtagen fyldet) i en gryde. Varm op til ca. 75 grader. Derefter tager du gryden af varmen og lader glöggen stå og trække i to timer med låg på.
Efter to timer hælder du glöggekstrakten over i en ren gryde gennem en sigte. Resten af rødvinen hældes i glöggen, og hele molevitten varmes op (uden at koge). Smag evt. til med mere portvin eller rom. Anrettes i glas med rosiner og mandelsplitter.
Værsgo