Opskriften på Klüvers gløgg
07. december 2020

Smagen af jul er smagen af gløgg. Og hos Klüvers tryller de en skøn gløgg frem, som du nu får opskriften på. Det er nemt – og en nem måde at få hjemmet til at dufte af jul på, inden gæsterne ankommer.

 

Ingredienser til gløggekstrakt

 

– 1 fl. rødvin (3 dl bruges til glöggekstrakt, resten tilføjes senere)

– 3 stk. hel kardemomme

– 40 g rørsukker

– 5 hele nelliker

– 1 kanelstang

– 1/2 økologisk appelsin

– 1 dl portvin

– 1 dl mørk rom

 

Fyld

– Mandelsplitter
– Rosiner (lægges i blød i portvin et døgn – gerne mere)

 

Sådan gør du

Hæld 3 dl rødvin og resten af ingredienserne (undtagen fyldet) i en gryde. Varm op til ca. 75 grader. Derefter tager du gryden af varmen og lader glöggen stå og trække i to timer med låg på.

Efter to timer hælder du glöggekstrakten over i en ren gryde gennem en sigte. Resten af rødvinen hældes i glöggen, og hele molevitten varmes op (uden at koge). Smag evt. til med mere portvin eller rom. Anrettes i glas med rosiner og mandelsplitter.

 

Værsgo

Relaterede artikler
Se alle artikler