Med alle 40 år – Mr. Holstebro
25. september 2018

God service er stadig moderne

Mr. Holstebro og indehaver Bjarne Jeppesen har været en del af Nørreport Centret helt fra starten for 40 år siden, og ifølge jubilaren har stort set alt ændret sig. Bortset fra at kunderne stadig vælger butik ud fra parametre som service og tillid.

 

Da man i Holstebro i 1970’erne begyndte at snakke om et butikscenter, var der en butiksansat i Fredericia, der spidsede øren: 23-årige Bjarne Jeppesen, der er barnefødt i Holstebro, havde lysten til at springe ud som selvstændig – og tankerne om et center, synes han, lød spændende.

 

– Det kunne være spændende at være en del af – og så var det den helt rigtige måde at udvikle byens handelsliv, siger han.

 

Med en mor, der drev detailhandel, vidste han en del om, hvad det krævede – og banken troede på idéen. Og så var det bare at gå i gang: Da centret åbnede – og Bjarne Jeppesen i øvrigt var nået at fylde 24 år – åbnede han Tøjeksperten, som for tre år siden blev til Mr. Holstebro.

 

– Vi var nogle stykker, som var relativt unge og grønne. Vi havde masser af gåpåmod, men ikke så meget erfaring. Men heldigvis var Bager Tange en af de bærende kræfter i processen med at gøre centret til virkelighed. Og han fungerede som en slags mentor for os; han var næsten dagligt forbi vores butikker og var en fantastisk støtte, fortæller Bjarne Jeppesen, der særligt husker en bestemt frase, som Tange ofte brugte, og som hjalp de unge butiksindehavere: ”Når det bliver stille i butikken, tror I aldrig, der bliver travlt igen og når der bliver travlt, tror I aldrig, der bliver stille igen!”

 

Flere butikker

 

Lige som dengang er der stadig sæsoner med mere travlt end andre. Men når han skal sammenligne livet som detailhandler i dag med for 40 år siden, er han ikke i tvivl:

 

– Alt er forandret: Forbrugsmønstre, konkurrencen, indkøb, priser, markedsføring. Alt på nær ét er forandret, for god service er stadig moderne. Det var det, vi levede af dengang, og det er det, vi stadig lever af. At vise kunden interesse, afdække hans behov og dække behovet. På en ordentlig og serviceminded måde, siger han og peger på, at internethandlen i dag ofte ses som den største trussel mod detailhandlen.

 

– Men den ydelse vi leverer, kan man ikke få på nettet. Derfor har vi også mange loyale og trofaste kunder. For hvem har ikke lyst til at handle der, hvor man synes, man har fået en god oplevelse? Vi skal selvfølgelig være konkurrencedygtige på prisen, men kunderne vælger butikken ud fra service og tillid.

 

Måske af samme grund hilser Bjarne Jeppesen øget konkurrence velkommen, og håber ligefrem på at centret hurtigst muligt udvider med flere butikker – også tøjbutikker.

 

– Jeg glæder mig over renovering, for det er tiltrængt. Men jeg håber også, at efterspørgslen på butikker, vil få ejeren af centret til at udvide. Men 2,4 mio. kunder gennem centret hvert år, er der både behov og basis for flere butikker. Og konkurrencen stiller jeg gerne op til. Alt hvad der er godt for Holstebro, er også godt for den enkelte forretning. Og jeg vil hellere have butik i en stærk handelsby end en uddøende handelsby, siger jubilaren.

 

De har også være med fra starten:

Skokjær

Centerkiosken

Nicolaisen

Relaterede artikler
Se alle artikler