Luciaboller
12. december 2018

En opskrift på de klassiske, julede Luciaboller.

Ca. 15 stk.

 

Det skal du bruge:

  • 110 g smør
  • 40 g gær
  • 4 dl mælk
  • 0,5 g safran
  • 1,5 tsk salt
  • 4 spsk sukker
  • 2 æg
  • 1 æg til pensling
  • 850 g mel
  • Rosiner til pynt

 

Sådan gør du: 

Smelt smør i en gryde og tilsæt mælk. Blandingen skal være fingervarm. Kom blandingen i en stor skål. Smuldr gæret ud heri og tilsæt safran (knus det gerne lidt med fingrene). Tilsæt æg, sukker og salt. Rør halvdelen af melet i og tilsæt resten lidt efter lidt. Sørg for at røre godt rundt. Vær forsigtig med melet, da dejen ikke må blive for tør. Ælt grundigt, til dejen er lind. Den må dog gerne være lidt klistret.

 

Læg dejen tilbage i skålen og lad den hæve en time med tildækket viskestykke et lunt sted.
Slå dejen ned og del i 15 stykker. Rul dejen ud til fingertykke pølser (ca. 15-20 cm) og form dem evt. til omvendte s’er eller to s’er på kryds. Pensl luciabollerne med pisket æg og pynt med rosiner ved oprulningen.

 

Forvarm ovnen til 225 grader og bag luciabollerne i ca. 10 minutter, eller indtil de er gyldne og gennembagte.

Relaterede artikler
Se alle artikler