Læsehjørnet
03. april 2018

Læsehjørnet
Foråret er rigt på helligdage, hvor du med god samvittighed kan hellige dig en god bog eller to. Sonja fra Bog & Idé har været på jagt i bogreolerne og giver dig her sin anbefaling til bøger, der kan gøre dine fridage præcis lige så spændende, inspirerende, underholdende eller tankevækkende, som du er i humør til.

 

Leonora Christina Skov – Den der lever stille (Skønlitteratur – voksenlæsning)

En stærk fortælling om at miste det hele og finde sig selv, om at håbe på en forklaring og hige efter sin mors kærlighed langt ind i døden.

 

Anthony Doerr – Alt det lys vi ikke ser (Skønlitteratur – voksenlæsning)

Historien følger to skæbner under 2. verdenskrig, der står på hver deres side af krigen. Marie-Laure LeBlanc en fransk blind pige, der bor sammen med sin far, og den forældreløse tyske dreng, Werner, der bliver optaget i Hitlerjugend.

 

John Willians – Stoner (Skønlitteratur – voksenlæsning)

William Stoner bliver i slutningen af det 19. århundrede født ind i en fattig bondefamilie i Missouri, USA. Han starter på landbrugsskole, men drages af litteraturens verden. Et rørende og fascinerende portræt af en mand, hvis liv man ikke kan undgå at blive berørt af.

 

Ditte Ingemann – Vegetar 140 grønne hverdagsopskrifter (Kogebog)

Inspiration til alt fra morgenmad og snacks til mættende hovedretter, salater og søde sager. Fælles for de over 140 retter er, at de er sunde og velsmagende, og så repræsenterer de det grønne moderne danske køkken anno 2018.

 

Jandy Nelson – Jeg henter solen ned (Ungdomsbog – fra 14 år)

Jude og Noah er tvillinger, men gør alt for at undgå hinanden. Noah er indadvendt og passioneret omkring sin kunst. Jude er den udadvendte, som går med knaldrød læbestift og surfer med de cool fyre. For tre år siden var de uadskillelige, men nu taler de slet ikke sammen. Hvad er der sket med dem?

 

Iben Diamant – Gin (Kogebog)

Gin er blevet populær som aldrig før! I denne bog ser Iben Diamant både på historien bag gin, laver spændende G&Ts og cocktails med gin samt inviterer en række bartendere til at mikse deres egen yndlings-gindrink.

 

Puk Damsgård – Ser du månen, Daniel? (Biografi – voksen)

Den dramatiske historie om den danske fotograf Daniel Rye, der sad som gidsel i 398 dage hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien. Få et sjældent indblik i, hvordan mennesker overlever tortur, skaber venskaber og bevarer håbet under ekstreme forhold.

 

 Sebastian Klein – De 100 mest fantastiske fortidsdyr (Fagbog – børn)

Kom helt tæt på bæster, kæmper og øgler fra fortiden med Sebastian Klein. Læs bl.a. om tyrannosaurus rex, hulebjørne og kæmpekrokodiller, og andre skabninger, du vil være rigtig glad for ikke findes i dag.

 

Gyldendals store sangbog for de små (Børnesangbog – børn)

Alle de sange, du kender i en ny og tidløs udgave, sat sammen, så der altid er en sang klar til hver en lejlighed. Her er godnatsange, morgensange, sanglege, sange om dyr og sange om rejser.

 

Lone Theils – Heksedrengen (Krimi – voksen)

I Holstebro-forfatterens tredje bog findes en mand findes bestialsk myrdet på en kirkegård. Kort efter findes liget af en lille dreng. Nora har mistanke om, at mordene har forbindelse til en skilsmissesag, og jagten på sandheden bringer hende ud i de mørkeste afkroge af London, dér hvor sort magi hersker.

Relaterede artikler
Se alle artikler