Det skal du bruge til bunden:
- 125 g. koldt smør
- 175 g. mel
- 3 spsk. sukker
- 1 æggeblomme
Det skal du bruge til fyldet:
- 150 g. blødt smør
- 125 g. sukker
- 200 g. revet marcipan
- 1 æg
- 1 æggehvide
Glasur:
- 100 g mørk smeltet chokolade
- Vaniljecreme
- Jordbær
- Mynteblade
Sådan gør du:
Start med at smuldre smørret i melet. Tilsæt derefter sukker og æggeblomme, saml dejen og læg den på køl i mindst en time.
Efter 30 min. kan du lave fyldet. Rør smør og sukker godt sammen i en skål. Riv marcipanen fint i en anden skål, og rør den blød med æg og æggehvide. Bland nu de to skåle i en.
Rul den kolde dej ud mellem to stykker bagepapir og kom den i en tærteform. Fordel derefter fyldet ovenpå.
Bag tærten i ca. 25-35 min ved 200 grader. Stik evt. en madnål igennem kagen for at se, om den er helt bagt. Lad kagen hvile lidt og overtræk den derefter pletvis med smeltet mørk chokolade.
Læg vaniljecremen i fryseren i 45 min. Pisk derefter indtil cremen får den ønskede konsistens. Jeg fik ikke helt pisket cremen nok, så den blev en anelse for flydende. Derfor anbefaler jeg, at du min. pisker i 15. min.
Hold tærten på køl indtil kort før den serveres, hvor den pyntes med jordbær og mynteblade.