4 glas hvid chokolademousse
Hvis der er noget som jeg virkelig holder af, så er det chokolade! Jeg kan nærmest spise det på alle tider af døgnet og det er som om at jeg bare aldrig bliver træt af chokolade. Derfor lavede jeg også en chokolademousse, da jeg havde besøg af fire søde veninder til middag. Jeg valgte at lave en “sommer-udgave” af den traditionelle chokolademousse med hvid chokolade og skyr. Denne udgave er nemlig en lille smule lettere og sundere end den ellers tunge chokolademousse. Jeg har valgt at pynte den med blåbær, hakket hvid chokolade og lidt citronskal.
Det skal du bruge:
- 1 dl skyr
- 200 gr. god hvid chokolade
- 4 æggehvider
- Saft fra en halv citron
- Revet citronskal til pynt
- 1 hånd blåbær
Sådan gør du:
Start med at smelte chokoladen i et vandbad. Lad den stå lidt efterfølgende og blive afkølet. Imens pisker du æggerhviderne stive og vender forsigtigt den afkølede chokolade i.
Rør skyr og saften fra citronen sammen og bland alt sammen.
Hæld chokolademoussen i 4 fine glas og stil dem på køl. De må gerne være på køl i tre timer før servering.
Pynt dem med bær, revet citronskal og hakket hvid chokolade.
Velbekomme!