Fyldte auberginer
14. januar 2019
af

En nem ret, som er velegnet til forret eller tilbehør til en hovedret.

 

Det skal du bruge: 

  • 4 auberginer
  • 2,5 spsk olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 Granatæble
  • 1 god håndfuld purløg
  • Revet skal fra 1 citron

Det skal du bruge til yoghurtsaucen:

  • 2 dl kærnemælk
  • 150 g græsk yoghurt eller skyr
  • 1 dl olivenolie
  • 2 små fed hvidløg
  • Smag til med salt

 

Sådan gør du: 

Tænd ovnen på 200 grader, og skær auberginerne i halve, på den lange side. Læg dem på en bageplade eller i et ildfast fad.

 

Skær 4-5 parallelle snit (afhængig af størrelse) på skærefladen og derefter på tværs, uden at skære helt i gennem auberginerne. Pensl auberginerne med olivenolie og drys derefter godt med salt. Sæt dem i ovnen og giv dem gerne 35-40 min. i ovnen eller til de er gennembagte og gyldenbrune.

 

Imens auberginerne bliver tilberedt i ovnen, kan du samtidig gøre pynten og yoghurtsaucen klar.

 

Pil granatæblet, slå kernerne ud og sæt dem derefter på køl.
Rør alle ingredienser til saucen sammen,  smag til med salt og lad saucen stå på køl indtil den skal bruges.

 

Når auberginerne er færdige, tages de ud af ovnen og stilles til let afkøling.
Hæld derefter saucen over auberginerne, og drys med granatæblekerner og finthakket purløg.

Relaterede artikler
Se alle artikler