Julestjerne med et twist
26. november 2019

En del af julehyggen er at klippeklistre – selvfølgelig med favoritjulemusikken i højttalerne. Her får du opskriften på de klassiske julestjerner og en version med en fin pyramidespids på midten. De blanke og glitrende strimler giver prikken over i’et og gør stjernerne smukke og minimalistiske.

 

Det skal du bruge

  • Stjernestrimler
  • En saks
  • Snor til at hænge stjernerne op

 

Den klassiske julestjerne

1. Tag 4 strimler, og fold dem på midten. Klip så enden af strimlerne på skrå, så de bliver spidse, og læg strimlerne skiftevis om og ind i strimlen ved siden af, så de danner en firkant. Buk nu den øverste strimmel på alle fire strimler. Den sidste strimmel stikkes ind under den første og trækkes ud. Vend derefter stjernen om på modsatte side.

 

2. Tag den øverste, venstre strimmel, og buk den 90 grader bagom. Tryk den flad, så den ligner en trekant.

 

3. Buk strimlen ned, så den flugter med strimlerne ved siden af. Tryk nu trekanten flad, så det ligner, at de to trekanter udgør et hustag. Læg den venstreliggende strimmel ind over den anden og tryk ombukket fladt, så hustaget bliver til en trekant. Løft strimlen og stik den ned i hullet foran og træk den igennem. Gentag dette med de næste tre venstreliggende strimler, og vend derefter stjernen om.

 

4. Gentag ombuk i punkt 3 på stjernens anden side.

 

5. Tag nu en strimmel, og sno den 90 grader bagom sig selv. Løft strimlen ved siden af, og stik den snoede strimmel ind under den. Træk strimlen hele vejen igennem, så den kommer ud gennem en af de flade spidser, og træk til. Fortsæt på samme måde med de næste tre spidser. Den sidste stikkes ind under den første spids.

 

6. Vend stjernen, og gentag punkt 4 på stjernens anden side. Klip strimlerne af helt inde ved de flade spidser.

 

Pyramidestjernen
Start som ved den klassiske julestjerne, og følg alt i ovenstående guide fra punkt 1-4. Derefter ændres bukket.

 

1. Fold øverste højre strimmel ned for at lave et diagonalt opdelt felt. Strimlen foldes i kanten af feltet og lægges op igen. Samme strimmel lægges mod venstre – igen i et diagonalt opdelt felt. Strimlen foldes i kanten af feltet og lægges mod højre. Sørg for at trykke godt undervejs, så foldningerne bliver skarpe. Strimlen trækkes igen ned og foldes diagonalt.

 

2. Fra kanten af feltet lægges strimlen op igen og foldes skarpt. Lav et diagonalt fold mod venstre igen, og buk fra feltets kant tilbage mod højre. Drej herefter stjernen en kvart omgang med uret.

 

3. Fortsæt som anvist fra punkt 1-2. Altid med den strimmel, der er placeret øverst til højre.

 

4. Når alle siderne er klar, trykkes foldningerne flade. Vend stjernen, og gentag punkt 1-3 på modsatte side af stjernen.

 

5. Fra to diagonalt placerede felter lægges de to sæt á tre foldninger ned i hver sin retning. Strimlen nederst til højre føres (med samme side op) igennem ved åbningen i feltet øverst til venstre.

 

6. Drej nu stjernen 180 grader med uret. Hold på sættet á de tre foldninger, og træk strimlen helt ud for at rejse foldningerne lodret. Fortsæt dette med de tre andre felter, og gentag det på den anden side af stjernen.

 

7. Alle ender klippes tæt af ved hver stjernetak.

 

Hvilken julestjerne kaster du dig mon ud i?

Relaterede artikler
Se alle artikler