Daddelkugler med chokolade
12. december 2018

Sund konfekt der smager syndigt.

Ca. 40 stk.

 

Det skal du bruge:

  • 300 g dadler uden sten
  • 25 g smør
  • 25 g kokosmel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g havregryn
  • 6 spsk kakao
  • 1 tsk kanel
  • 150 g god, mørk chokolade
  • Evt. drys af lakridspulver eller frysetørret hindbær

 

Sådan gør du:

Start med at hælde kokosmel og havregryn i en blender, foodprocessor eller minihakker, og lad det køre rundt i 30 sek. Jeg brugte selv en minihakker, da vores blender gik i stå.

Tilsæt nu resten af ingredienserne undtagen chokoladen. Lad det blende, indtil det har en blød og lækker konsistens, og dadlerne er blendet grundigt igennem.

 

Form nu små kugler af dejen og stil dem derefter i køleskabet i en tæt plastiskboks i en time.

 

Smelt chokoladen over et vandbad, og rul daddelkuglerne ganske let i chokoladen.

Lad dem derefter tørre på et stykke bagepapir. Hvis du ønsker at drysse lidt krymmel eller lakridspeber ovenpå, skal du gøre det, inden chokoladen tørrer.

 

Opbevar kuglerne i køleskabet og tag dem gerne ud ca. 5-10 minutter før, du serverer dem.

Relaterede artikler
Se alle artikler