40 år med slik, magasiner, tobak og tips
25. september 2018

Annette Laursen har selv været med i 24 år, bag disken i Centerkiosken. Men kiosken har eksisteret i alle 40 år sammen med Nørreport Centret. – Et center har brug for en kiosk, siger indehaveren. 

 

Mens Nørreport Centret fejrer 40-års jubilæum, kan Annette Laursen, indehaver af Centerkiosken, fejre at hun har været med lidt over halvdelen af vejen. For det var først i 1994, at hun overtog Centerkiosken. Men selve kiosken har været der i alle 40 år.

– Jamen det er da klart. Et center har brug for en kiosk, hvor folk hurtigt kan købe lidt at drikke eller spise, eller lidt til den søde tand, smiler hun.

 

Og i de 24 år, hun har stået bag disken i Centerkiosken, har hun gjort det ganske meget: Smilet. Hun er nemlig superglad for sin hverdag:

– Det er slet ikke til at forstå, hvor alle de år er blevet af. Men når man laver noget, man kan lide, går tiden hurtigt. Jeg kan godt lide det hurtige salg – her er hver dag forskellig, siger hun.

 

Mange af butikkens kunder har været stamkunder gennem mange år – og nogle af dem kommer så regelmæssigt, at Annette Laursen næsten kan sætte sit ur efter dem.

– Det er dejligt på flere måder: Fordi man lærer folk en smule at kende og efterhånden kan snakke med dem om andet, end det de skal købe. De behøver dårligt nok fortælle, hvad de har brug for – for det ved jeg efterhånden godt. Og samtidig er det dejligt, fordi det må betyde, at vi gør noget rigtigt, når kunderne kommer igen og igen.

 

Nye tider – nye produkter

 

I løbet af de 24 år Annette Laursen har stået for kiosken, er der blevet istandsat og bygget om – ligesom der er taget en del nye produkter ind. Blandt andet gammeldags isvafler, slushice og franske hotdogs.

– Tiderne ændrer sig – og vi følger med. Akkurat ligesom Nørreport Centret har gjort det gennem alle årene og nu er i gang med igen i forbindelse med renoveringen, siger hun.

 

En af de nyere ting i kiosken er gavekurve med vin og chokolade, som kiosken også laver på bestilling både til private og firmaer.

– Og som noget helt nyt har vi fået forhandling af FUR øl. Noget der også bliver solgt mange af i kasser og kurve, fortæller Annette Laursen.

 

En anden stor sællert er Tips og Lotto. Og Centerkiosken har igennem årene været så heldige at skulle uddele den helt store gevinst flere gange – i både lotto og tips.

Men den helt store gevinst synes Annette Laursen nu, at hun selv har scoret:

– Jeg er vild med min kiosk i Nørreport Centret, så dagligdagen i den er min store gevinst. Og jeg glæder mig selvfølgelig til at fejre jubilæet sammen med resten af Nørreport Centret, siger hun.

Relaterede artikler
Se alle artikler